Wat zijn zoekwoorden

 

Zoekwoorden keywordsDe juiste zoekwoorden (keywords) gebruiken betekent gevonden worden

Zoekwoorden (keywords) zijn woorden waarop je zoekt en die de link vormen naar de content die je plaatst op het internet. Ondanks dat de vertaling van het engelse woord ‘keyword’ sleutelwoord is, gebruiken we in Nederland het woord zoekwoord. Het gaat er om dat je de juiste zoekwoorden weet te vinden waarop mensen zoeken in zoekmachines als Google en deze verwerkt in de tekst van je website.

 

De ontwikkeling van één keyword naar combinatie van drie

In de beginjaren van het schrijven in zoekwoorden was het richten van je teksten op één zoekwoord voldoende. Inmiddels bereikt iemand pas zijn doel Google door het omschrijven in 3 woorden. De opbouw van deze zoekwoorden is meestal een hoofd keyword waarna deze wordt gespecificeerd met een beschrijvende woord en een doel woord.

Bijvoorbeeld: iemand wil een tv kopen:

  • Hoofd keyword: tv
  • Beschrijvende keyword: Philips
  • Doel keyword: kopen

In het kort gezegd komt het er eigenlijk op neer om te werken met een groep zoekwoorden die gerelateerd zijn aan het zoekwoord waarvoor je de pagina wilt optimaliseren.

Nieuw is de cursus: …….. 

Zorgen voor aantrekkelijke teksten

De kunst is om binnen de technische regels van het schrijven op keywords te proberen om aantrekkelijke teksten te schrijven. Het hoofddoel is tenslotte dat de lezer lang op je website blijft en afhankelijk van de website misschien ook tot een bepaalde actie overgaat.

Om teksten aantrekkelijk te houden is het handig om te weten dat Google in staat is om synoniemen, enkel- en meervoudsvormen van het zoekwoord kan lezen. Een afwisseling van deze woorden zorgen toch dat teksten worden opgepakt door Google, maar ook dat teksten leuk blijven om te lezen.

Tip: Met Google trends kun je kijken welke zoekwoorden populair zijn. Ga in Google trends naar uitgebreid zoeken. Bovenin kun je instellen wat je eisen zijn als het om je zoekwoord gaat.

Zoek relevante keywords

Zoekwoorden keywordsGa vooral op zoek naar relevante zoekwoorden. Dit zijn de zoekwoorden die meestal iets moeilijker te vinden zijn maar voor een goed resultaat kunnen zorgen. Je moet namelijk een aansluiting vinden met je doelgroep. Voor het eerste denkwerk kan Google trends je op weg helpen. Ga vervolgens kijken waar deze woorden naar toe verwijzen en lees deze websites. Hierdoor leer je welke woorden je het beste kunt gebruiken.

Voor meer tips volg mij op Twitter  ( #liekcrossmedia @liekcrossmedia ) of meld je aan voor de nieuwsbrief. 

 

Kennis delen met anderen: Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on facebook
Facebook

Reacties zijn gesloten.