WordPress – Akisment tegen spam

akismet-logoAkisment – ook wel Automattic Kisment genoemd – is een spamfilter voor WordPress. Het probeert spam te filteren in commentaar en spam door trackbacks of pingbacks. Het is verstandig deze plugin te installeren om dit soort spam tegen te gaan. Dit artikel geeft uitleg over hoe je deze plugin kunt installeren.

Stap 1. activeer de plugin Akisment

Akisment staat standaard in de lijst van plugins bij de installatie. Je moet deze plugin alleen nog activeren. Als je dit hebt gedaan krijg je bovenaan een melding in de vorm van een banner.

Stap 2. vraag je ‘API key’ aan bij Akisment

Klik op deze banner en de plugin geeft aan dat je een API key moet aanvragen. Dit is een code waardoor je een link maakt met de plugin. Klik op ‘regel je API key’. Je komt op de website van Akisment.

Akisment1Klik op ‘get an Akisment API key’.

Akisment2

Stap 3. Meld je aan op de website van Akisment

In de volgende stap kun je je aanmelden op de website. Belangrijk om te weten is dat de gegevens die je invult niet gelijk zijn aan de gegevens die je invult in je eigen website. Vul daarom iets heel anders in. Zorg wel dat je een e-mailadres gebruikt waar je vaak op kijkt, want hier stuurt Akisment de ‘API key’ naar toe.

Akisment3

Stap 4. Selecteer een pakket

Veel mensen schrikken bij de volgende stappen, maar Akisment is echt gratis. Klik op het pakket ‘Personal’.

Akisment4

Als je ‘Personal’ hebt aangeklikt kom je op de volgende pagina. Het is meestal deze pagina waar veel mensen van schrikken. Het lijkt alsof je voor de dienst moet betalen. Wat je vervolgens moet doen is de schuif waar een bedrag bij staat aan de rechterzijde van de pagina naar links schuiven totdat het op 0 staat. Dit is de schuif waarboven de zin staat “what is Akisment worth to you?”.

Akisment5

Stap 5. Vul je voor- en achternaam in

Nu wordt de pagina vervangen door eentje waarbij je alleen maar je voor- en achternaam hoeft aan te geven.

Akisment6

Stap 6. Kopieer en plak de code

Als je dit hebt ingevuld druk je op ‘continue’. Er komt een API sleutel. Deze moet je kopiëren en vervolgens plaatsen in je plugin.Akisment afbeelding 7

Je gaat naar Plugins en opent Akisment. Hierin plaats je de code en je slaat alles op……. en de spamfilter is geactiveerd.

Kennis delen met anderen: Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on facebook
Facebook

Reacties zijn gesloten.