Wat is een blog

BloggenWat is een blog?

Leuk dat je interesse hebt in de cursus bloggen. Een cursus waarin je niet alleen leert hoe je kunt schrijven op het internet, maar ook hoe je leert hoe jouw informatie zichtbaar wordt in Google. De cursus wordt individueel gegeven waardoor we goed in kunnen gaan op wat jij wilt bereiken met je blog.

Wat is het verschil tussen een blog en een gewone website?

Als je kijkt naar de omschrijving van een blog heb je het over een verzameling van veelvuldig geüpdate berichten, die in chronologische volgorde worden gepresenteerd. Bij deze artikelen kun je vaak ook een reactie plaatsen en is daarmee interactief. Dit wijkt af van een website, die meestal wordt opgezet met basisgegevens over je bedrijf. Het kent weinig nieuwe berichten en een reactie is vaak ook niet te plaatsen.

Artikel-bloggenHobby | Je schrijft over je hobby of interesse

Een blog of weblog is ooit begonnen als online persoonlijk dagboek. Dit kun je doen door gebruik te maken van een bestaande website waarop je de mogelijkheid krijgt om je artikel te plaatsen, maar ook door de artikelen te plaatsen op een eigen website. Hierop kun je vertellen over je hobby of interesse en dit delen met anderen. 

Regelmatig schrijf je een artikel over een onderwerp op een webpagina. Je zult merken dat als je dit een tijdje doet dat het gelezen worden van je artikel steeds belangrijker wordt. En om gelezen te worden is het belangrijk om te weten hoe je dit kunt bewerkstelligen. Iemand die online leest, leest namelijk heel anders.

De cursus

We gaan het met de cursus vooral hebben over het online lezen van je artikel. Een blog wordt namelijk heel anders gelezen dan een boek.

Met een boek kun je hele lappen tekst lezen, maar op het internet lukt dit niet. Het is een hele andere manier van lezen en dus ook schrijven. Teksten worden gescand.

In deze cursus wordt uitleg gegeven over hoe je op een eenvoudige wijze leuke teksten kunt schrijven, die makkelijk te lezen zijn.

………….. het allerbelangrijkste voor de cursus is dat je het leuk vindt om te schrijven.

Ik wil meer weten over de cursus Ik wil mij inschrijven

 

Kennis delen met anderen: Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on facebook
Facebook

Reacties zijn gesloten.