Zichtbaar op LinkedIn

Vindbaar op LinkedinVindbaar op LinkedinZichtbaar op LinkedIn | De eerste stappen om gevonden te worden op LinkedIn

Op je LinkedIn-pagina zie je aan de rechterzijde de kracht van je profiel. Je hebt daarin 6 niveaus: Just starting, Beginner, Intermediate, Advanced, Expert of All Star. Hoe beter je je profiel invult, hoe hoger je niveau. Uiteindelijk wordt je ‘All Star’. Met een All Star-status kom je als eerste in de zoekresultaten en je bent beter zichtbaar in Google. Maar hoe doe je dit? In dit artikel de eerste stappen.

 

Zichtbaar op LinkedinMaak je keuze wat je zichtbaar wilt maken

Natuurlijk wordt je beter gevonden als je je profiel geheel zichtbaar maakt, maar ik kan mij voorstellen dat je daar een keuze in wilt maken. Ik heb dit zelf ook gedaan. Je kunt dit met LinkedIn goed regelen en per onderdeel aangeven of je zichtbaar wilt zijn. Maak in ieder geval het volgende zichtbaar:

  • Je profiel foto.
  • Het blok met je je functieomschrijving.
  • De smenvatting.

Dit kun je doen door:

  • Ga naar Profiel -> Profiel bewerken.
  • Klik in het bovenste gedeelte van je profiel (naast de URL voor het openbare profiel) op de link Bewerken.
  • Klik op de knop ‘Mijn openbare profiel zichtbaar maken voor iedereen’.
  • Vink de selectievakjes aan of uit die je zichtbaar wilt maken.
Tip: Stel dat je alleen de samenvatting zichtbaar maakt, zorg er dan voor dat je aangeeft hoe iemand contact met je kan opnemen.

Kies de juiste zoekwoorden voor je profiel

Maar dit is pas het begin. LinkedIn werkt met zoekwoorden. Deze zoekwoorden moeten de woorden zijn waarop bijvoorbeeld recruiters zoeken. Belangrijk is om het juiste zoekwoord te vinden en deze in je functieomschrijving (title) te plaatsen en ook te verwerken in je samenvatting (summary). Het is verder goed om deze woorden nog te verwerken in je werkervaring.

Om het juiste zoekwoord te vinden kun je voor jezelf een onderzoekje doen. Bovenin bij het blok om te zoeken kun je op uitgebreid klikken. In de linker kolom zie je bovenaan ‘keyword’ of ‘zoekwoord’ staan. Stel dat je een baan zoekt dan kun je ‘beschikbaar’ als zoekwoord intypen. Iedereen die een baan zoekt wordt zichtbaar en je kunt kijken welke woorden anderen in je doelgroep gebruiken.
Nieuw is de cursus: ……. 

Zorg voor een persoonlijke URL

LinkedIn maakt een standaard URL aan met allerlei overbodige tekens. LinkedIn biedt je de mogelijkheid om je eigen naam in je URL te zetten.

  • Ga naar Profiel -> Profiel bewerken
  • Klik rechts op URL van je ‘openbare profiel aanpassen’.
  • Vul hier je eigen naam in: http://www.linkedin/com/in/<zet hier je voor- en achternaam achter elkaar zonder puntjes of streepje>.
Voor meer tips volg mij op Twitter  (#liekcrossmedia @liekcrossmedia) of meld je aan voor de nieuwsbrief. 

 

 

Kennis delen met anderen: Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on facebook
Facebook

Reacties zijn gesloten.