Twitter pagina opmaken

Twitter pagina opmakenHoe kun je een twitter pagina opmaken en hoe voeg je een profielfoto en een header toe.

Het is nog niet zo lang geleden dat je meer mogelijkheden hebt gekregen in Twitter om je twitter pagina nog mooier in te richten. Tijd voor een artikel om uitleg te geven over de mogelijkheden die Twitter biedt om je twitter pagina op te maken.

 

Twitter pagina opmakenHoe kun je een Twitter pagina opmaken

Allereerst gaan we de achtergrond, achtergrondkleur en themakleur aanpassen. Hiervoor gaan we naar je profielfoto en klikken op instellingen, zie de eerste afbeelding. Je ziet een lijst aan de linkerzijde van de pagina. Ga naar Ontwerp.

Stap 1 – Ga naar achtergrond wijzigen

Eerst zie je een aantal achtergronden die Twitter je biedt, maar zoals je op de tweede afbeelding kunt zien sla ik deze over. We gaan voor een eigen achtergrond. Onder zelf aanpassen klik je op achtergrond wijzigen. Gebruik een afbeelding die niet groter is dan 2 MB en bij voorkeur 1920 x 1080 pixels groot.

Stap 2 – Bepaal positie van de achtergrond

Bij de tweede stap kun je kiezen voor de positie van deze achtergrond. Zet deze op links, waardoor de afbeelding links zal gaan lijnen.

Twitter pagina opmakenStap 3 – Pas de achtergrondkleur aan

Daarna kun je een achtergrondkleur instellen. Dit is de kleur die je ziet voordat de achtergrondafbeelding geladen is. Kies daarom een tint die past bij de achtergrondafbeelding. Om meer te weten te komen over webkleuren verwijs ik je naar een ander artikel.

Stap 4 – Pas de themakleur aan

Je kunt ook de themakleur aanpassen, deze kleur zal gebruikt worden voor de linkjes, verwijzingen en hashtags. Kies een kleur die opvalt en goed afwijkt van zwart.

En wil je meer weten over Twitter misschien dat ik je dan verder kan helpen.

 


 

Hoe kun je een profielfoto en een header toevoegen

Maar je hebt ook de mogelijkheid om een profielfoto en een header toe te voegen. Op de eerste afbeelding zie je naast het icoon “tweeten” mijn foto staan. Als je dit nog niet hebt gedaan zie je standaard een ‘eitje’. Klik hier op en klik vervolgens op ‘profiel weergeven’. Op de derde afbeelding zie je naast annuleren de mogelijkheid om aan te passen. Klik hierop en je ziet zoals op de afbeelding twee cameraatjes. Als je hier op klikt krijg je de mogelijkheid een profielfoto en een header te uploaden.

Twitter pagina opmakenWat is de juiste afmeting?

Belangrijk om te weten is dat de header een afmeting heeft van 1500 x 500 pixels. Als je deze afbeelding op de hoogste kwaliteit opslaat komt de afbeelding prima in beeld. Indien de afbeelding korrelig wordt zul je de afbeelding moeten aanpassen. Wat vaak werkt is de afbeelding op 3000 x 1000 pixels op te maken.

De afmeting van de profielfoto is 400 x 400 pixels.

Mocht je een afwijkend formaat uploaden, dan zal Twitter de afbeelding van zowel de profielfoto en de header afsnijden.

Voor meer tips volg mij op Twitter  ( #liekcrossmedia @liekcrossmedia ) of meld je aan voor de nieuwsbrief. 
En wil je meer weten over Twitter misschien dat ik je dan verder kan helpen.

 

Kennis delen met anderen: Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on facebook
Facebook

Reacties zijn gesloten.