5 Tips voor het gebruiken van een hashtag

Door het gebruiken van de juiste hashtag vergroot je de kans gevonden te worden

HashtagEen hashtag is een woord of zin dat begint met een prefix, het #-leesteken. Hashtags werden voor het eerst gebruikt door Twitter. Het is een goede manier om berichten te categoriseren. Hashtags stellen je als gebruiker in staat om je bericht met één woord samen te vatten. Je creëert een onderwerp die anderen snel kunnen vinden en je verhoogt dus de kans om gevonden te worden.

 

Inmiddels hebben diverse andere social media tools zoals Facebook en Google+ dit overgenomen, maar elke tool gebruikt het op een andere wijze. Maar de spelregels voor het gebruik van een hastag is overal hetzelfde. In dit artikel daarom eerst uitleg over de spelregels.

Tip 1 | Onderzoek de Hashtags die je gaat gebruiken

Het is heel belangrijk aan te haken bij een hastags die al gebruikt wordt door de doelgroep die jij wilt benaderen. Stel een lijst op van mogelijke woorden die gebruikt worden door deze doelgroep. Er zijn geen vaste regels voor het gebruiken van hashtags. Een hashtag is vaak gewoon het onderwerp zelf.

 

Tip 2 | Gebruik geen lange onleesbare Hashtags

Probeer te zoeken naar één woord, die je doelgroep gebruikt. Rijg geen woorden aan elkaar, zoals #welkehashtagzalikgebruiken. Het is onleesbaar en de kans dat deze hashtag gebruikt wordt is nihil.

Tip 3 | Gebruik geen spaties tussen de woorden

Helaas wordt een hashtag niet meer gelezen zodra er een spatie tussen staat. De eerder genoemde hashtag #welkehashtagzalikgebruiken kun je dus niet oplossen door er ‘#welke hastag zal ik gebruiken’ van te maken. Alleen het woord ‘welke’ wordt gelezen als de hashtag.

Tip 4 | Gebruik zoveel mogelijk kleine letters

De standaard schrijfwijze van een hashtag zijn kleine letters. Je ziet in sommige hashtags hoofdletters maar dan is dit om bijvoorbeeld een scheiding weer te geven tussen twee woorden of een aanduiding voor een naam.

Tip 5 | Gebruik niet te veel Hashtags

Te veel Hastags gebruiken maakt teksten vaak onleesbaar, zeker in Twitter. De kans dat je met al deze hashtags je doelgroep gaat bereiken is ook klein. Maak een duidelijke keuze in je doelgroep en richt je daar op. Door iedereen in je bericht te mengen door middel van hashtags wordt over het algemeen als spam ervaren.

Voor meer tips volg mij op Twitter  ( #liekcrossmedia @liekcrossmedia ) of meld je aan voor de nieuwsbrief. 
Kennis delen met anderen: Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on facebook
Facebook

Reacties zijn gesloten.