Bloggen in LinkedIn

Bloggen in LinkedInBloggen in LinkedIn

Sinds een klein jaartje kun je ook bloggen met LinkedIn en om iedereen te laten zien hoe het werkt, een blog over dit onderwerp.

 

Hoe kun je bloggen in LinkedIn

In het kader ‘share an update’ bovenaan je homepage staat een potloodje en als je daar op klikt kom je in het scherm om te bloggen. Bovenin kun je een ‘header’ toevoegen en in de tekstruimte daaronder krijg je de mogelijkheid om je tekst eenvoudig op te maken. Niet iedereen kan – als je de instelling op Nederlands hebt staan – bloggen. Ik heb daarom mijn taalkeuze op Engels gezet.

De functionaliteiten die gekoppeld zijn aan een blog

LinkedIn heeft aan het plaatsen van een blog een aantal functionaliteiten gekoppeld. Een blog die je plaatst wordt bijvoorbeeld direct in je profiel gezet. Jouw netwerk krijgt naast een bericht in de tijdlijn ook een melding dat je een blog hebt geplaatst. Maar ook de mensen buiten jouw blog kunnen je blog lezen op LinkedIn, en je volgen zonder dat deze persoon bij jouw netwerk moet zijn aangesloten.

Het apenstaartje werkt helaas niet in een blog

Wat helaas nog niet werkt tijdens het bloggen op LinkedIn is de vermelding van iemand in je netwerk door middel van het apenstaartje. En dat is jammer, want ook het gebruik van hashtags is niet meer mogelijk in LinkedIn.

 

Een afbeelding toevoegen in je blog

Je kunt een ‘header’ toevoegen bovenaan in je blog. Het formaat van de afbeelding is 698 x 400 pixels. Let op dat de afbeelding niet te zwaar is, want dan kun je de afbeelding niet uploaden. Je hebt op het internet maar 72 dpi nodig.

En verder kun je in je blog zelf een image toevoegen door middel van het fototoestel-icoon in het opmaakscherm. De afbeelding kun je vervolgens linken door op de afbeelding te gaan staan en daarna te klikken op de schakel in het opmaakscherm. Plaats hierin de URL waar je naar wilt verwijzen. Helaas kun je niet goed zien of de URL er goed in staat, want als je weer op het schakel-icoon klikt moet je hem weer opnieuw invoeren. Het is dus even afwachten of het is gelukt.

Voor meer tips volg mij op Twitter  (#liekcrossmedia @liekcrossmedia) of meld je aan voor de nieuwsbrief. 
Kennis delen met anderen: Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on facebook
Facebook

Reacties zijn gesloten.